Ce driver ar trebui să  instalez?

Acest ghid te va ajuta să înțelegi diferențele dintre driver-ul de imprimantă PCL, PostScript și UFR II, astfel încât să poți lua o decizie informată asupra driverului pentru imprimantă care se potrivește cel mai bine nevoilor tale.

Driver PCL 

Mergi pe site-ul Canon și descarcă driver-ul

Printer Control Language, sau PCL, este un limbaj de driver de imprimantă care depinde de dispozitiv. Aceasta înseamnă că unele dintre datele tipărite, cum ar fi fonturile sau graficele, sunt create de imprimantă, în loc de computer. Acest lucru permite computerului să proceseze rapid lucrarea de imprimare, dar înseamnă și că rezultatul poate varia între dispozitive, deoarece acestea pot îndeplini sarcinile diferit.

Driverele de imprimanta PCL sunt de obicei acceptate de multe sisteme de operare diferite, permițând unei imprimante să funcționeze în multe medii diferite, totuși, PCL nu este acceptat de dispozitivele Mac.

Driverele Canon Generic Plus PCL au fost create pentru a accepta diverse dispozitive Canon, ceea ce înseamnă că puteți utiliza același driver pentru toate modelele de imprimante acceptate prin modificarea setărilor pentru portul de imprimare și profilul de configurare a dispozitivului.

Driver PS

Mergi pe site-ul Canon și descarcă driver-ul

PostScript, sau PS, este un limbaj de driver de imprimantă utilizat în mod obișnuit în mediile Mac și a fost conceput pentru a oferi o ieșire color de înaltă calitate. Acest lucru se realizează prin traducerea eficientă a valorilor RGB (Roșu-Verde-Albastru) ale unui computer în valorile CMYK (Cyan-Magenta-Galben-Negru) utilizate de dispozitivul tău.

Spre deosebire de PCL, PostScript este un limbaj de imprimantă independent de dispozitiv. Aceasta înseamnă că toată procesarea datelor de imprimare este finalizată pe computer înainte de a trimite lucrarea de imprimare la imprimantă. În general, lucrările de imprimare nu sunt la fel de eficiente precum ar fi prin utilizarea unui driver PCL, cu toate acestea, rezultatul este mai consistent de la imprimantă la imprimantă, deoarece nu există nicio variație în modul în care au fost procesate datele.

Driverele PostScript au un fișier PPD (PostScript Printer Description) însoțitor, care conține informații despre capabilitățile și restricțiile dispozitivului dvs.

Ca și în cazul driverelor Canon PCL,  driverele Canon Generic Plus PS3 funcționeză pe diferite dispozitive Canon, permițând funcționalitate completă pentru toate modelele acceptate, folosind același driver.

Driver UFR II

Mergi pe site-ul Canon și descarcă driver-ul

Ultra Fast Rendering (UFR) II este un limbaj de driver de imprimantă proprietar Canon, care procesează rapid lucrările de imprimare comprimând datele de imprimare înainte de a le trimite către dispozitiv. Sarcinile de procesare a datelor sunt împărțite între computer și dispozitivul de imprimare, permițând o imprimare mai rapidă.

Procesarea rapidă realizată folosind driverele de imprimantă UFR II îl face ideal pentru imprimarea fișierelor și documentelor de birou, cu toate acestea, UFR II nu oferă aceeași ieșire color de înaltă calitate pe care o oferă un driver PostScript.

Ca și în cazul PCL și PS, driverele Canon Generic Plus UFR II au fost create pentru a suporta diverse dispozitive Canon, ceea ce înseamnă că poți utiliza același driver pentru toate modelele de imprimante acceptate prin modificarea setărilor pentru portul de imprimare și profilul de configurare a dispozitivului.

Întâmpini dificultăți la instalare?  Putem să Te Ajutăm

Home     Servicii     Despre     Contact     Drivere     

Str. Ștefan Mihăileanu 53

București, Sector 2

office@expertline.ro

021 3202420